Aminosavak

AMINOSAVAK
• Az aminosavak az emberi test számára alapvetően fontos tápanyagok közé tartoznak!
• A természetben megtalálható fehérjék 20 féle aminosavból épülnek fel. Ezeket az aminosavakat hívják fehérjeképző (Proteinogén) vagy standard aminosavaknak.
• A fehérje hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez vagy fenntartásához, valamint a csontok normál állapotának fenntartásához.
• Fehérje-alkotórészként betöltött szerepük mellett, az aminosavak más fontos biológiai funkciókkal is bírnak. Többek között sok aminosav előanyagaként szolgálnak biológiailag fontos molekulák szintéziséhez.

TELJES SPEKTRUMÚ AMINOSAV FORMULÁK
Teljes spektrumú aminosav formuláink tartalmazzák mind a 9 esszenciális aminosavat és szinte az összes standard (fehérjeképző) nem-esszenciálisat. A 20 standard aminosav közül 9 az emberi test számára esszenciális aminosav, mivel a test nem képes őket előállítani más anyagokból, és így étrendünk részeként kell bevinni őket. Más aminosavak feltételesen esszenciálisak, azaz bizonyos életkorban, egészségi állapotban vagy fizikai igénybevétel esetén testünk nem képes megfelelő mennyiséget előállítani.

BCAA FORMULÁK
Az elágazó láncú aminosavak (BCAA-k), név szerint a leucin, az izoleucin és a valin, az esszenciális aminosavaknak egy alcsoportját képezik. Az elágazó láncú aminosavak 35%-át teszik ki az izomfehérjék esszenciális aminosav-készletének. Vannak hagyományos BCAA termékeink, amelyek tipikusan 2:1:1 arányban tartalmaznak leucint, izoleucint és valint, de a fejlettebb leucin-domináns (8:1:1 leucin arányú) formulák is megtalálhatók kínálatunkban.

L-GLUTAMIN FORMULÁK
Az l-glutamin a legnagyobb arányban előforduló aminosav az emberi vérben. A glutamin feltételesen esszenciálissá válhat bizonyos helyzetekben, ideértve az intenzív fizikai edzés alatti és utáni időszakot, amikor a test nem tud elegendő glutamint szintetizálni. Ez a feltételesen esszenciális aminosav biztosítható étkezési fehérje bevitelével és táplálékkiegészítőkkel.

SZABAD FORMÁJÚ AMINOSAV FORMULÁK
Szabad aminosavak alkalmazásával saját céljainknak megfelelően alakíthatjuk a bevitt aminosavak arányát, mely akár specifikusabb lehet a fehérje forrásokban megtalálható aminosav arányoknál.

Szűrő / Aminosavak
Kategória
Ár
Méret
Cipő méret termék
Szín
Gyártó
Óra tok anyaga termék
Futóstílusod termék
Ha nem találod amit kerestél, hívj minket! Telefon: 66/631-577