Fehérjék

FEHÉRJE FORMULÁK

• A fehérje formulákat tipikusan a domináns fehérjetartalom jellemzi (magasabb, mint az un. tömegnövelő formulákat).
• A fehérje hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez vagy fenntartásához, valamint a csontok normál állapotának fenntartásához. (Tudományosan bizonyított, Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által engedélyezett állítások.)
• Különféle fehérjeforrások találhatók kínálatunkban: állati vagy növényi fehérjék, amelyek lehetnek magukban a formulákban, vagy más típusokkal összekeverve.
• A fehérjék aminosav-láncokból épülnek fel. Elfogyasztás után ezek lebomlanak, így a test fel tudja használni az aminosavakat sok különböző anyag felépítéséhez az izomszövettől a hormonokig.
• 9 úgynevezett esszenciális aminosav létezik (hisztidin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofán, valin), amelyeket táplálékbevitellel (“normál” ételekkel vagy kiegészítőkkel) kell biztosítani, mivel a test nem tudja őket előállítani.
• Az aminosav-összetétel megmutatja, mennyire hasznos fehérjeforrásról vagy termékről van szó. Megvan-e benne mind a kilenc esszenciális aminosav-típus, milyen nem-esszenciális aminosavak vannak a termékben és pontosan milyen arányban?
• Mindenképp komplett fehérjét válassz, amiben megtalálható mind a 20 aminosav típus!
• A különböző fehérjék eltérő ütemben emésztődnek, lassabban vagy gyorsabban! Az edzés körüli időpontokban a gyorsabban emésztődők lehetnek hasznosabbak, míg más időpontokban (például lefekvés előtt) a lassabban emésztődőket kell preferálni.
• Figyelembe kell venni az esetleges érzékenységet vagy allergiát egyes fehérjeforrásokra vagy komponensekre. Létezik laktóz-érzékenység, tejallergia, stb. Ha bármilyen negatív reakciót (például emésztési problémát) tapasztalsz – és ezek a problémák hagyományos ételek (például tejtermékek) fogyasztásakor is jelentkeznek – azonosítsd a kiváltó okot, és válassz más terméket!
• Az aminosav-összetétel és arányok mellett nézd meg a termék szénhidrát- és zsírtartalmát is! Ha nincs érzékenységed vagy allergiád, a fehérje-arányra, valamint a szénhidrát- és zsírtartalomra vonatkozó preferenciáid, és természetesen az anyagi lehetőségeid alapján dönthetsz egyik vagy másik fehérje használata mellett.
• Hacsak nem vagy testépítő versenyző nagyon közel a versenyhez, néhány gramm szénhidrát vagy zsír egy adag fehérjében nem jelent lényeges problémát.
• Természetesen a termék íze és állaga szintén szempont lehet a választáskor.
• Több fehérje formulánk olyan extra hatóanyagokkal van kiegészítve, mint szabad aminosavak, emésztőenzimek, vitaminok, stb.

TEJSAVÓFEHÉRJE
A tejsavófehérjék a legnépszerűbb fehérjék a tejeredetűek közül. Teljes értékű fehérjeként tartalmazzák mind a 20 aminosavat. Tartalmazhatnak laktózt, de laktózmentes(szénhidrátmentes) változatok is kaphatók. A tejsavó izolátumok “tisztábbak”, mint a tejsavó koncentrátumok, mivel kevesebb cukrot és zsírt tartalmaznak és több fehérjét. Jellemzően gyorsabb felszívódásúak.

KAZEIN FEHÉRJE
A tejfehérje másik domináns komponense. Teljes fehérjeként kitűnő aminosav-összetétele és lassabb felszívódási jellemzői is hozzájárulnak népszerűségéhez. A nem denaturált micelláris kazein jobb minőségűnek számít, mint a nátrium-kazeinát.

TELJES TEJFEHÉRJE
Teljes tejfehérjét kapunk, ha kivonjuk a tej fehérjetartalmát, az egészet, ami egyaránt tartalmaz kazeint és tejsavófehérjét, természetes 80:20 arányban. Jellemzően lassabb felszívódású.

TOJÁSFEHÉRJE
A tojásfehérje az egyike volt az első népszerű és teljes fehérje-kiegészítőknek, amiket a testépítők nagy sikerrel alkalmaztak. Számos tudományos tanulmányban a tojásfehérjét használták arany standardnak, amihez a többi fehérjét hasonlították. A tojásfehérje egyik nagyszerű előnye az, hogy nem tejeredetű, így a laktózérzékenyek vagy a tejallergiában szenvedők is fogyaszthatják. Jellemzően gyorsabb felszívódású.

SZÓJAFEHÉRJE
Egy jó szója izolátum magas koncentrációjú, magas minőségű, jól emészthető nem-állati eredetű fehérjeforrás, ami nagy mennyiségben tartalmazza a fontos aminosavakat. Nem tartalmaz laktózt és koleszterint. Teljes fehérje, és jellemzően gyorsabb felszívódású.

MARHAFEHÉRJE
A marhahúsnak legendás státusza van a keményen edző, céltudatos sportolók között – rengeteg ember tapasztal látványosabb növekedést, marhahúst fogyasztva, mintha ugyanazt a fehérjemennyiséget csirkehússal vinné be. A marhafehérje kiváló alternatívája a tejfehérjéknek. Számos embernek okoz komoly problémát a laktóz-érzékenység vagy a tejallergia, míg mások a paleolit diéta bizonyos formáját követik, ahol a tejtermékeket kizárják és a hús alapú fehérje forrásokat priorizálják.

Szűrő / Fehérjék
Kategória
Ár
Méret
Cipő méret termék
Szín
Gyártó
Óra tok anyaga termék
Futóstílusod termék
Ha nem találod amit kerestél, hívj minket! Telefon: 66/631-577